Skip navigation


Ministre: SOSU-uddannelserne er både meningsfulde og livsbekræftende

DEBATINDLÆG - af ældreminister Thyra Frank (LA)og undervisningsminister Merete Riisager (LA), ældreminister, bragt i JydskeVestkysten den 3. maj 2018.

Læserbrev: Tusindvis af afgangselever i grundskolen overvejer lige nu, hvad de skal?

Hvilken uddannelse, de skal vælge? De står over for et svært valg, hvor de både skal vælge med hjertet og med fornuften. Her fra skal lyde en varm opfordring til overveje en social- og sundhedsuddannelse, for de rummer nemlig begge dele. At vælge en SOSU-uddannelse kræver både hjerte, empati og lyst til at gøre en forskel for andre, som har brug for hjælp. Og samtidig er det et fornuftigt valg, i den forstand, at der vil være stor jobsikkerhed den dag uddannelsen er gennemført.

For vi mangler SOSU-uddannede i Danmark. Ja faktisk viser en rapport fra FOA og KL, at 73 pct. af kommunerne rapporterer om mangel eller endda stor mangel på arbejdskraft inden for ældreområdet. Denne problemstilling tager såvel regeringen som det øvrige Folketing alvorligt. Derfor igangsætter vi en kortlægning af de rekrutteringsudfordringer, som kommunerne melder om. Og samtidig skal vi finde nogle gode svar på, hvordan vi får flere til at søge ind til og gennemføre en SOSU-uddannelse

Med finansloven for 2018 afsatte regeringen og Dansk Folkeparti en halv mia. kr. årligt til øget bemanding og bedre arbejdsforhold i ældreomsorgen. Derfor er kommunerne landet over netop nu i gang med at ansætte flere medarbejdere, opjustere arbejdstiden for de nuværende medarbejdere og arbejde målrettet for at sænke sygefraværet. Alt sammen med det mål, at de ældre vil opleve mere tryghed og værdighed i plejen og omsorgen og at de ansatte vil få bedre tid til at løse den kerneopgave, de har uddannet sig til. Vi har alle sammen brug for, at flere unge får øjnene op for social - og sundhedsuddannelserne, og får gjort det tydeligt, at disse givende uddannelser åbner dørene til et både spændende og livsbekræftende arbejdsliv.


Sidst opdateret 12-02-2019

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |