Skip navigation


Sundhedskaravane

01-10-2010
PRESSEMEDDELELSE – San Franciscos Golden Gate Bridge bliver 24. oktober symbolet på nyt californisk-dansk brobyggeri indenfor sundhedsinnovation.

San Franciscos Golden Gate Bridge bliver 24. oktober symbolet på nyt californisk-dansk brobyggeri indenfor sundhedsinnovation. Det sker når indenrigs-og sundhedsminister Bertel Haarder træder en omfattende dansk sundhedskaravane i gang ved at krydse den berømte bro på cykel i selskab med aktører fra Danmark og Californien, som på verdensplan begge bærer førertrøjer i anvendelsen af innovative it-løsninger i sundhedssektoren.

For indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder står sundheds-it højt på dagsordenen:

"Udviklingen af sundheds-it er ikke bare en vigtig it-opgave og et stort vækstområde. Det er mindst lige så meget en vigtig sundhedsopgave. Med nye teknologier som fx telemedicin og elektroniske patientjournaler vil behandlingen kunne nå helt ud i patientens egen dagligstue, og personalet vil have lynhurtig adgang til alle nødvendige informationer i journalsystemet. I de kommende år skal vi i Danmark knokle for at bevare førertrøjen på sundheds-it-området – både for økonomien og sundhedsvæsnets skyld og ikke mindst for patienternes skyld."

Den fem dage lange karavane er arrangeret af Innovation Center Denmark i samarbejde med Silicon Valleys førende netværksorganisation, SDForum. Målet er at udnytte den synergi, som opstår, når repræsentanter fra toneangivende virksomheder, hospitaler og universiteter fra de to regioner mødes for at præsentere produkter og servicer samt diskutere og udvikle samarbejder, der kan skabe fremtidens digitale sundhedssystemer.

Direktør ved Innovation Center Denmark, Camilla Rygaard Hjalsted, fortæller, at Danmarks enestående viden og erfaring med elektroniske patientjournaler, telemedicin og andre smarte it-løsninger er utrolig efterspurgt i USA. Interessen stiger særligt nu, hvor kongressens budgetkontor vurderer, at man kan reducere antallet af fejlbehandlinger og spare 480 milliarder kroner årligt ved at inddrage it-løsninger:

"Præsident Obama har derfor afsat 120 milliarder kroner til at implementere it i sundhedsvæsnet indenfor områder, hvor Danmark i årtier har været blandt verdens førende. Samtidig sætter den amerikanske regerings sundhedsreform fokus på forebyggelse frem for behandling, hvilket i høj grad er i tråd med den danske tilgang."

At karavanen drager til Silicon Valley skal ses i lyset af den høje koncentration af amerikansk viden, der findes indenfor sundheds-it netop her; hospitalskæderne Kaiser Permanente og Sutter Health er de amerikanske benchmark eksempler på digitalisering af sundhedsdata, Stanford, UC Berkeley og UC Davis driver meget af forskningen på området, mens innovative medicinske instrumenter bliver udviklet af områdets utallige innovative virksomheder, som f.eks. IBM og Medtronics, der er godt hjulpet på vej af de mange private investorer, der findes netop hér. Alle disse californiske aktører kommer til at deltage i karavanens hovedarrangement, konferencen The Future of Health Innovation, som bliver holdt på Stanford University 26. og 27. oktober.

Fra dansk side medvirker bl.a. Rambøll, der er førende indenfor telemedicin i Danmark, Delta, som har lanceret elektroniske plastre til kronisk syge, det danske sundhedsdatanet MedCom, Cetrea, som udvikler hospitals-software, samt Novo Nordisk og Medico Innovation, der er et partnerskab mellem DTU, ScionDTU, Delta, Hovedstadsregionen og EU. Desuden vil et dansk "Healthly Living" segment, der har fokus på bl.a. det nordiske køkken, blive præsenteret af fedmeforsker Arne Astrup og mesterkok Claus Meyer.

Karavanen byder også på en sundhedsdesign-workshop med det internationalt anerkendte designfirma IDEO, og der afholdes to forskellige dagslange seminarer; et for danske virksomheder omkring amerikanske markeds- og partnerskabsmuligheder og et andet seminar for forskere i samarbejde med CITRIS på UC Berkeley.

Desuden bliver der mulighed for at deltage i en række spændende virksomheds- og hospitalsbesøg samt andre arrangementer i løbet af ugen.


Læs mere om programmet for ugen, hvem der p.t. deltager som sponsorer, mv. 

Deltagelse, sponsorships
Innovation Center Denmark, Silicon Valley
Lene Sjorslev Schulze +1 650 543 3182 
lsa@innovationcenterdenmark.com

Yderligere oplysninger
Pressemedarbejder Martin Deichmann tlf. 72 26 94 14 


Sidst opdateret 29-01-2015

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |