Skip navigation


Danmarks største sundhedsundersøgelse skydes i gang

02-02-2010
PRESSEMEDDELELSE

I starten af februar vil cirka en kvart million danskere finde et spørgeskema i deres postkasse. De bliver deltagere i en stor undersøgelse af sundhed, sygdom og trivsel blandt voksne danskere. 
 

Undersøgelsen er landsdækkende og udføres samtidigt i alle landets regioner og kommuner. Det betyder, at det nu bliver muligt at beskrive sundhedstilstanden helt ned i den enkelte kommune og i de større byer helt ned på bydelsniveau. 
 

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen ser den nye sundhedsundersøgelse som et vigtigt værktøj i forebyggelsesarbejdet:

 

”Med de nye sundhedsprofiler får kommunerne alle tiders mulighed for at styrke forebyggelsesarbejdet. De får et klart og tydeligt billede af, om borgerne trives, og hvordan deres helbred har det, og kommunerne imellem kan man sammenligne sig og få nye idéer til indsatsen. Undersøgelsen er helt enkelt en vigtig brik i bestræbelserne på, at vi danskere skal have flere sunde leveår.”


Traditionelt har de fleste sundhedsundersøgelser været baseret på data for personer, der allerede er syge. Den nye undersøgelse beskriver også befolkningens sundhedsvaner og trivsel. Det giver et endnu bedre grundlag for at planlægge og målrette sundhedsindsatsen lokalt og nationalt i Danmark. 

Det forventes, at resultaterne fra undersøgelsen er klar i løbet af 2011. Undersøgelsen vil i årene fremover blive gentaget hvert fjerde år. 
 

Flere oplysninger om undersøgelsen samt nøgletal for risikofaktorer (sundhed.dk)
 

Kontakt:
Pressemedarbejder Martin Deichmann, mde@sum.dk,  tlf. 40 82 06 37


Sidst opdateret 19-02-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |