Skip navigation


Sundhedsspor skal sætte danskernes puls i vejret

30-08-2012
PRESSEMEDDELELSE - Miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krag vil have danskerne til at motionere på et af de mere end 50 Sundhedsspor, der findes lige uden for hoveddøren i den friske, grønne natur.

Hvis danskerne skal ud af starthullerne og komme i form, er det ikke længere nødvendigt at melde sig ind i et motionscenter. Naturen står klar med kilometervis af udfordringer, der kan være med til at få pulsen i vejret og få konditallet til at stråle.   

Der findes allerede over 50 Sundhedsspor rundt omkring i landet, og miljøminister Ida Auken har en ambition om, at yderligere 15 spor skal være klar inden for det næste år. Derfor har hun skrevet til landets kommuner for at invitere dem til at samarbejde om de sunde spor. 

- Vi skal skabe gode muligheder for, at befolkningen kan motionere i det fri tæt på, hvor de bor, og derfor må vi samarbejde på kryds og tværs. Staten har store, bynære naturområder, som vi meget gerne stiller til rådighed for kommuner, sportsforeninger og virksomheder. Så håber jeg, at de mange tusind motionister og mange flere nye vil tage en tur på Sundhedssporene, siger miljøminister Ida Auken. Hun indviede i dag et nyt Sundhedsspor ved Ørestad på Amager sammen med sundhedsminister Astrid Krag.    

Naturens aktive rolle som grønt motionsrum er baseret på et svensk koncept, hvor en afmærket rute i naturen danner grundlag for et personligt træningsprogram, så man kan overvåge sit kondital. På den måde forbedrer man sit personlige kondital i stedet for at måle sig i forhold til andres kondition. Bedre kondition giver overskud, energi og et bedre helbred.   

- Vores sundhedspolitik skal begynde langt fra hospitalerne, hvis vi skal forebygge sygdomme. Og vi ved, at motion er sundt og gavner hele vejen rundt. Det gælder for eksempel diabetes, som rammer stadig flere danskere, og det gælder stress og depression og mental trivsel generelt. Så jeg vil gerne opfordre alle til at tage familien under armen og besøge de nye Sundhedsspor, som vi har rundt om i landet, siger sundhedsminister Astrid Krag.    

Naturstyrelsens hjemmeside oplyser om, hvor i landet man kan få en tur på et Sundhedsspor.    

Astrid Krag får en snak med nogle af deltagerne

 

Ida Auken og Astrid Krag venter på startskuddet

Yderligere oplysninger
Pressemedarbejder Signe Vestergaard, Miljøministeriet, tlf.: 2250 9029, e-mail: sivma@mim.dk
Pressechef Thomas Bille Winkel, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tlf.: 4091 9878, e-mail: tbw@sum.dk


Sidst opdateret 30-08-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |