Skip navigation


Sundhedsminister: Depression skal tages alvorligt

25-11-2014
NYHED - Mental sundhed skal prioriteres, mener Nick Hækkerup, som i dag er i London for at tale ved en stor konference om depression.

Du kan blive ramt af det. Din nabo kan blive ramt af det. Selv dit barn kan blive ramt af depression.

For depression rammer nemlig stadig flere. Ikke kun i Danmark, men i hele Europa. Og det skal vi tage alvorligt, mener sundhedsministeren, som i dag taler ved The Economists konference ”Global Crisis of Depression Conference”.

Og vi har alle et ansvar for ikke at ignorere, når psykiske lidelser rammer mennesker omkring os, men tværtimod være med til at sikre de mennesker de bedste muligheder for et godt liv, siger Nick Hækkerup:

”Depression og andre psykiske lidelser skal ikke være et tabu i vores samfund. Vi kan alle blive ramt af det på et eller andet tidspunkt i vores liv, og derfor er det så vigtigt, at vi ikke ignorerer problemet.”

Netop mental sundhed er højt prioriteret af regeringen, som har sat nationale mål for, at flere voksne og børn får en god mental sundhed. Målene skal blandt andet sikre, at færre danskere er ensomme, og reducere antallet af personer med nedsat livskvalitet.

Derudover har regeringen igangsat et bredt nationalt partnerskab om mental sundhed på arbejdspladsen, hvor man vil inddrage arbejdsgivere for at sikre en bedre inklusion af medarbejdere med psykiske vanskeligheder. Psykiske lidelser må og skal ligestilles med fysiske lidelser, mener sundhedsministeren:

”Livet kan hurtigt blive vendt op og ned for de mennesker, som bliver ramt af en psykisk lidelse, som for eksempel depression. Derfor må vi også sørge for at have et sundhedsvæsen, hvor man kan regne med at få samme gode behandling, uanset om man har sukkersyge eller en depression”.

Læs om de 7 nationale mål for danskernes sundhed


Sidst opdateret 25-11-2014

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |