Skip navigation


Apotekerne skal moderniseres

19-06-2014
NYHED - Medicin på recept skal også fremover købes på apoteket, hvor kunderne kan få rådgivning af fagligt uddannet personale. Det mener regeringen, som i dag offentliggør en rapport om, hvordan apotekersektoren kan moderniseres.

En tværministeriel arbejdsgruppe har udarbejdet en rapport med en række mulige modeller for, hvordan apotekersektoren kan moderniseres.

På baggrund af bl.a. erfaringer fra Sverige, Norge, Holland og Storbritannien, hvor man har reformeret apotekervæsnet, opstiller arbejdsgruppen i rapporten en række modeller for en modernisering af apotekerne.

For at sikre at apotekerne også fremover drives med fokus på tilgængelighed for borgerne, patientsikkerhed, lave priser og rådgivning om medicin, har regeringen har besluttet at følge en model, hvor man beholder en betydelig del af den nuværende regulering af apotekersektoren, samtidig med at man moderniserer apotekerne. Det skal bl.a. være muligt at købe receptpligtig medicin i apoteksfilialer, der eksempelvis ligger i supermarkeder.

Regeringen vil i efteråret 2014 fremsætte lovforslag om en modernisering af apotekersektoren.

Læs 'Rapport om modernisering af apotekersektoren'  (PDF)

I arbejdsgruppen har der været repræsentanter for Finansministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse samt Sundhedsstyrelsen.


Sidst opdateret 19-06-2014

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |