Skip navigation


Privathospitaler skal forpligtes til at betale erstatning for patientskader

01-11-2012
NYHED - Sundhedsminister Astrid Krag vil med et nyt lovforslag forpligte private sygehuse og klinikker til at betale for egne fejl og dække udgifter til erstatninger for patientskader. Lovforslaget blev 1. behandlet i Folketinget i dag.

Når en patient i dag tilkendes erstatning for en skade i sundhedsvæsnet, er det regionerne, som dækker udgiften. Det gælder uanset, om skaden er sket på et offentligt sygehus eller på et privathospital. 

Sådan skal det ikke være længere. Regeringen vil med et nyt lovforslag ændre reglerne, så de private sygehuse og klinikker fremover selv skal dække udgifter til patientskadeerstatninger.

"Jeg har svært ved at se rimeligheden i, at det offentlige skal betale udgifterne til erstatninger for patientskader, som sker på private hospitaler og klinikker. Hvis et privathospital fejlbehandler en patient, må de selv betale erstatningen. Regningen skal ikke bare sendes videre til det offentlige", siger sundhedsminister Astrid Krag.

Konkret foreslår sundhedsministeren, at privathospitaler, klinikker og speciallægepraksisser selv skal betale for en forsikring for patientskadeerstatninger. Samtidig bliver de private sygehuse, klinikker og speciallægepraksisser pålagt at deltage i takstfinansieringen af Patientskadeankenævnet, ligesom de efter den nuværende lovgivning også er forpligtede til at deltage i finansieringen af Patientforsikringen.

Ifølge lovforslaget skal de private sygehuse, klinikker og speciallægepraksisser dække udgifterne til erstatninger for, hvad der i 2011 svarer til ca. 60 mio. kr.

Lovændringen om private hos medfinansiering af patientskadeerstatningsordningen forventes at træde i kraft 1. juli 2013.

Læs 'Forslag til lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet (L 31)'

Yderligere oplysninger:
Særlig rådgiver Thomas Sæhl, tlf.: 50 74 34 14
Pressechef Thomas Bille Winkel, tlf.: 40 91 98 78


Sidst opdateret 21-11-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |