Skip navigation


Sundhedsministeren: Ny patientrettighed er en markant forbedring

26-10-2012
"Jeg er stolt af det lovforslag, som vi i dag har lagt frem. Vi introducerer en helt ny patientrettighed, som vil give danskerne en ret til at blive udredt i sygehusvæsnet inden for 30 dage." Det siger sundhedsminister Astrid Krag, som opfølgning på 1. behandlingen af et lovforslag i Folketinget.

Regeringen er tæt på at kunne sætte kryds ved endnu et initiativ på sundhedsområdet i regeringsgrundlaget: Indførelsen af en differentieret behandlingsgaranti, der sikrer, at alvorligt syge danskere behandles først. Og en udredningsgaranti, som vil være en markant forbedring for patienterne.    

”Vi har gennem årene set alt for mange eksempler på patienter, der sidder fast i lange udredningsforløb i sundhedsvæsnet. Det ændrer vi nu på. Patienterne får ret til at blive udredt inden for 30 dage, og det er en markant forbedring. For det betyder blandt andet, at den enkelte patient ikke længere skal være case manager i sit eget patientforløb”, siger sundhedsminister Astrid Krag, der med lovforslaget samler udredningen et sted.

Læs lovforslag om ret til hurtig udredning og differentieret ret til udvidet frit sygehusvalg mv. (L 30)


Sidst opdateret 21-11-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |