Skip navigation


Sundhedsministeren tager første spadestik til Sjællands nye psykiatrisygehus

01-03-2013
NYHED – Onsdag den 6. marts vil sundhedsminister Astrid Krag tage det første spadestik til Region Sjællands kommende psykiatrisygehus i Slagelse. Sygehuset skal samle størstedelen af regionens psykiatri og får i alt 194 sengepladser.

I Region Sjælland er det er nu blevet tid til at sætte gang i byggeriet af det store, nye psykiatrisygehus i Slagelse, og sundhedsminister Astrid Krag lægger derfor sin vej forbi byggepladsen onsdag den 6. marts for officielt at tage det første spadestik.

Byggeriet af det nye psykiatrisygehus til godt en milliard kroner er et af de 16 store sygehusbyggerier i Danmark, som er støttet af regeringens Kvalitetsfond, ligesom den nye akutmodtagelse på Slagelse Sygehus, som ministeren besøgte for nylig.

”Der sker rigtig meget i Region Sjælland – og i særdeleshed i Slagelse – for tiden, i forhold til at modernisere og bygge nyt, og det kommende psykiatrisygehus bliver meget spændende at følge. Det bliver det største og mest moderne i landet, og jeg er sikker på, at både patienter og medarbejdere vil få stor glæde af de nye rammer,” siger sundhedsminister Astrid Krag.

Med det nye byggeri i Slagelse bliver alle de psykiatriske sengepladser i Vestsjælland og hele retspsykiatrien i Region Sjælland, herunder Sikringsafdelingen, samlet på en adresse. Sygehuset skal være 44.000 kvadratmeter stort og huse i alt 194 sengepladser, akutmodtagelse, ambulant behandling og forsknings- og uddannelsesfaciliteter.

Psykiatrisygehuset skal efter planen stå færdigt omkring årsskiftet 2014/15, og det får ca. 650 ansatte.

Alle borgere er velkomne til at deltage i arrangementet, hvor regionsrådsformand i Region Sjælland, Steen Bach Nielsen (S), byder velkommen og sundhedsministeren vil holde en tale.

Arrangementet finder sted her:
Onsdag 6. marts 2013 kl. 12.00
Cirkuspladsen ved Slagelse Sygehus
Stadionvej/Grønningen


Sidst opdateret 06-05-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |