Skip navigation


Danmark og Færøerne indgår samarbejdsaftale om sundhed

26-09-2012
NYHED – Efter en god snak og et fast håndtryk blev samarbejdsaftalen mellem den danske og den færøske sundhedsminister underskrevet onsdag. Med aftalen lover de to ministre hinanden et stærkt samarbejde og en tæt dialog om sundhedslovgivningen.

Sundhedsminister Astrid Krag mødtes onsdag med sin færøske kollega, sundhedsminister Karsten Hansen, i ministeriet i Holbergsgade. Her underskrev de to parter en aftale om at indgå et tættere samarbejde mellem ministerierne i Danmark og på Færøerne.

Færøerne ønsker med samarbejdet at implementere dansk sundhedslovgivning på flere områder, ligesom samarbejdet også skal handle om implementering af internationale aftaler i de to lande. Fra begge parter er der ligeledes et ønske om at have en gensidig og løbende dialog om aktuelle aktiviteter på sundhedsområdet.

”Det er første gang, der er blevet indgået sådan en aftale med Færøerne, og jeg ser meget frem til et tættere samarbejde med Færøerne,” siger Astrid Krag om den nye aftale.

De to kolleger har gennem nogle måneder haft en drøftelse om fælles interesser på sundhedsområdet og om muligheden for at styrke samarbejdet, og nu er aftalen så en realitet. Fremover vil de to ministerier holde møder på embedsmandsniveau 1-2 gange årligt i henholdsvis Danmark og på Færøerne. Første møde bliver afholdt på Færøerne i november.

 


Sidst opdateret 26-09-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |