Skip navigation


Kort om besøget i København

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøgte den 29. januar 2016 Demenscentret Pilehuset i Københavns Kommune.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøgte fredag den 29. januar Demenscentret Pilehuset i Brønshøj. Pilehuset er et plejecenter, som rummer både almindelige plejehjemsboliger og specialiserede botilbud til mennesker med demens. Pilehuset fungerer samtidig som et aktivitetscenter for mennesker med demens.

Sophie Løhde blev vist rundt i centret og fik blandt andet lejlighed til at se Pilehusets særlige ”Pilestræde” – en gade, som huser en række forskellige ”butikker” og lignende, som giver brugerne muligheden for at tage del i dagligdags gøremål. Beboere og brugere kan således handle ind i købmandsbutikken Fru Hansens Kælder eller Schous sæbehus, ordne ærinder i byttecentralen eller på vaskeriet, besøge det lille gule museum eller slå sig ned i baren Rottehullet.

Pilehuset får desuden besøg af en musiker to gange om ugen, og beboerne har også mulighed for at deltage i svømning, ridning, korsang, biograffilm, banko, dansk og meget mere.   

 

 
Pilestrædet er fyldt med små butikker, hvor beboerne kan ordne små ærinder.


Sophie Løhde og Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen besøgte flere af butikkerne i Pilestræde.


Sidst opdateret 06-07-2016

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |