Skip navigation


Kort om besøget i Odense

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøgte den 23. november 2015 Plejecentret Svovlhatten og Kallerupvej. I Odense hørte Sophie Løhde bl.a. om kommunens planer om at bygge en demensbydel i samarbejde med OK-Fonden. Bydelen skal efter planen være klar til indflytning i 2018.

Ministeren besøgte bl.a. Plejecentret Svovlhatten, som er et plejecenter, der udelukkende er målrettet demensramte. Desuden besøgte hun Kallerupvej, et dagtilbud, der drives i et samarbejde mellem Odense Kommune og Alzheimerforeningen. Det er et åbent ’møde-, være- og lærested’ for mennesker, der har fået stillet en demensdiagnose og for deres ægtefælle, børn samt andre nære pårørende. Den primære målgruppe er hjemmeboende demente, der er i den tidlige fase af sygdommen. Stedet har en ansat leder samt 60 frivillige, og tilbuddet dækker både over sociale aktiviteter, fysiske tilbud og rådgivning. Kallerupvej er blevet kopieret flere steder - blandt andet i Holland, hvor der er flere ”Odense-Huis”.

 

Sophie Løhde så bl.a. Svovlhattens sanserum, som beboerne bruger til at finde ro og afslapning. Rummet bliver brugt til fordybelse og samtale samt massage.


Sidst opdateret 13-06-2016

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |