Skip navigation


Ministre vil have udenlandske virksomheder til at investere i sundhed i Danmark

22-01-2013
PRESSEMEDDELELSE - Udenlandske virksomheder skal i højere grad få øjnene op for, at Danmark er et attraktivt land at forske og udvikle nye sundhedsløsninger i. Det mener tre ministre, som sammen med dansk erhvervsliv nu vil forsøge at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark.

Der er gode muligheder for at forske i sundhed i Danmark. Det skyldes bl.a. et velfungerende sundhedsvæsen, stærke forskningsmiljøer, og at mange patienter gerne vil deltage i kliniske forsøg. Og derudover har vi gode registerdata, der kan understøtte forskningen, samtidig med at vi er hjemland for nogle meget stærke medicinal- og medicovirksomheder. Det gør tilsammen, at sundhedsforskningen har gode vilkår herhjemme. Det budskab skal ud i verden, så flere udenlandske virksomheder får lyst til at investere i Danmark.

Derfor udgiver sundhedsminister Astrid Krag, erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen, og handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr sammen med Danske Regioner og flere danske erhvervsorganisationer 'Start with Denmark – the heart of Life Science for research and business'. Den beskriver, hvorfor udenlandske virksomheder og investorer bør dreje blikket mod det stærke land i det nordlige Europa, når de skal foretage investeringer og forske inden for sundhedsområdet.

Minister for sundhed og forebyggelse, Astrid Krag siger:

"Den internationale konkurrence er hård, men Danmark har meget at byde på. Hvis vi fortsat skal ligge i førerfeltet inden for den kliniske forskning og sundhedsindustriens udvikling af nye måder at gøre tingene på i sundhedsvæsnet, så kræver det, at vi bliver ved med at forbedre rammerne herhjemme, så vi kan tiltrække investeringer udefra. Det vil både skabe jobs og bedre behandling af patienterne i Danmark."

Minister for handel og investering, Pia Olsen Dyhr udtaler:

"Udenlandske investeringer i klinisk sundhedsforskning skaber arbejdspladser, viden og innovation i Danmark. Derfor skal vi tiltrække endnu flere virksomheder og med ’Start with Denmark’ har vi skabt et rigtig godt redskab til at gøre det mere synligt i udlandet, hvad Danmark har at byde på inden for sundhedsforskning. Vi er gået sammen på tværs af offentlige instanser og brancheorganisationer for at tale med én stemme, så det bliver lettere for de udenlandske investorer og forskere at danne sig et overblik og tage det første skridt mod en investering i Danmark."

Minister for erhverv- og vækst, Annette Vilhelmsen siger:

"Danmark har en stærk sundhedsindustri, ikke mindst på lægemiddelområdet, som er vigtig for Danmarks fremtidige vækst. Når vi tiltrækker udenlandske investeringer til Danmark, styrker det væksten og beskæftigelsen – og det har vi brug for. ’Start with Denmark’ er et rigtig godt markedsføringsredskab, som kan fortælle omverdenen om de mange gode grunde til, at udenlandske virksomheder eller investorer skal vælge Danmark."

Læs 'Start with Denmark – the heart of Life Science for research and business – top ten reasons'   (PDF)

Link til Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor det fulde materiale kan ses -  'Start with Denmark – the heart of Life Science for research and business'   

Materialet er udarbejdet i samarbejde mellem Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet, Danske Regioner, Medicon Valley Alliance, Lægemiddelindustriforeningen, Medicoindustrien og IT-Branchen.

Yderligere oplysninger: 
Pressechef Thomas Bille Winkel, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tlf.: 40 91 98 78.


Sidst opdateret 31-01-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |