Skip navigation


Sundhedsministeriet offentliggør business case for partikelterapi til kræftpatienter

04-07-2013
NYHED – En strategisk business case viser, at der er grundlag for at etablere et nationalt center for partikelterapi, der både vil give kræftpatienter bedre handlingstilbud og styrke forskningen på kræftområdet i Danmark.

Partikelterapi har stort potentiale i fremtidig behandling af kræft, og særligt børn og patienter med kræftsvulster på følsomme steder kan have gavn af behandlingen. Sammenlignet med almindelig strålebehandling kan partikelterapi give en mere skånsom behandling, bl.a. fordi det omkringliggende raske væv tager mindre skade, og der kan være mindre risiko for at få en ny kræftsygdom som følge af strålebehandling.   

Der er imidlertid store investeringsomkostninger forbundet med partikelterapi, og derfor igangsatte regeringen udarbejdelsen af en strategisk business case, der bl.a. beskriver det faglige, økonomiske og strategiske grundlag for at etablere et dansk center for partikelterapi i Aarhus. Ifølge business casen er der grundlag for at etablere et center for partikelterapi i Danmark, og det glæder sundhedsministeren:   

”Et nationalt, dansk center for partikelterapi vil kunne tilbyde danske patienter behandling i verdensklasse, samtidig med at vi kan gennemføre vigtig forskning, der gør kræftbehandlingen endnu bedre. Vi har en stor del af grundlaget på plads med den strategiske business case. Nu handler det målrettet om at finde en samlet finansieringsmodel for et dansk center” , siger sundhedsminister Astrid Krag.   

Læs ’Strategisk business case vedr. etablering af partikelterapi til behandling af kræftpatienter i Danmark’ (PDF)  

 

På baggrund af den strategiske business case vil regeringen senere på året tage stilling til, hvordan et nationalt center for partikelterapi kan etableres og finansieres i Aarhus.  Sundhedsstyrelsen har tidligere som led i specialeplanlægningen udpeget Aarhus Universitetshospital som vært for et eventuelt dansk, nationalt center for partikelterapi, der skal ligge på Det Nye Universitetshospital i Skejby, Aarhus (DNU).   

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Region Midtjylland og Aarhus Universitet vil gå i videre dialog med private fonde om den samlede finansiering for at få et endeligt grundlag for etableringen af et nationalt center for partikelterapi i Danmark.   


Sidst opdateret 04-10-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |